Verslag poulesparren 18 maart

Verslag poulesparren 18 maart

Op zaterdag 18 maart zijn we met enkele jeugd- en (jong) volwassen leden naar poulesparren in Alphen aan den Rijn geweest. Het principe van poulesparren is om ervaring op te doen, vaak als opstap naar wedstrijden én juist voor kids/volwassenen die niet naar wedstrijden willen, maar wel wat meer uitdaging zoeken dan het sparren op de eigen sportschool. Iedereen spart met volledige bescherming, dus ook met bitje, tok en een hoofdkap.

Bij aankomst moest iedereen eerst gewogen worden. Alle deelnemers werden in poules verdeeld op basis van gewicht en leeftijd. Met de anderen in de poule sparden ze dan steeds 1 minuut met deelnemers van andere gyms. Ze hebben ervaren dat het er wel een stukje harder aan toe gaat dan bij KICKTHIS. 

Als je niet aan de beurt was, zat je langs de mat en kon je kijken naar de anderen die aan het sparren waren. Ook door te kijken naar anderen, kan je leren! Iedereen sparde zo’n 10-14 partijtjes in de beschikbare tijd. Een eerste blok van 75 minuten, pauze en dan weer een blok van 75 minuten.  

Op elke mat was een scheidsrechter en een begeleider aanwezig, om alles goed en eerlijk te laten verlopen. Zij zagen er ook op toe dat het er normaal aan toe ging. Ook de aanwezige bond hield alles scherp in de gaten.

Alle deelnemers waren deze dag een winnaar, er zijn geen verliezers! Iedereen kreeg dan ook een medaille. Per mat werden er wel 2 talenten van de dag gekozen door de scheidsrechters en de kickboks bond. Die talenten kregen allemaal een beker. Onze Ruben was één van de twee talenten op zijn mat, de mat van de (jong) volwassenen. Een mooie beloning voor zijn trainingsarbeid en de groei die hij doorgemaakt heeft. Top!

Het was een goede, leerzame dag voor iedereen en ze zijn allemaal weer een ervaring rijker.

Als jij ook een keer mee wilt doen, geef dat even aan bij je trainer. Dan weten wij van jouw interesse en kunnen wij kijken of je er klaar voor bent om ook een keer mee te doen. Er staan alweer enkele poulespar evenementen gepland.

Facebook
Twitter
WhatsApp