Verslag Ladies Only sparring sessie

Verslag Ladies Only sparring sessie

Op zaterdag 15 april organiseerden wij de 2e Ladies Only Sparring Sessie. We kregen we bezoek van diverse gyms. De naam zegt het al, alleen dames mochten mee komen doen. Meedoen kon alleen op uitnodiging en via aanmelding vooraf. De deelnemers mét hun leeftijd, gewicht én ervaring waren al doorgegeven. Zodoende konden we de groep van 20 dames vooraf al in tweeën verdelen.

Eerst even een woord van welkom, uitleg wat de insteek is en de opbouw. Twee uur trainen, beginnend met een warming up, waarbij ook interactiviteit een onderdeel was. Simpele oefeningen, wisselen van maatje, zorgt er meteen voor dat de koppies ook aan het werk werden gezet. Daarbij leren de dames elkaar kennen.

Na de warming up, konden de deelnemers even wat drinken, een sanitaire pauze nemen en de materialen aan doen. Twintig dames, dus 10 koppels om lekker de technieken te oefenen. Na enkele combinaties moesten de dames wisselen. De sfeer was echt heel erg goed, het was een leuke groep dames. Na in totaal een uur bezig te zijn geweest, was er weer een korte pauze. Iedereen kon even op adem komen, bitjes in doen, banaantje eten of praten met de meegekomen coach.

Er was één groep met dames tót 65kg en een groep boven de 65kg. Elke sparringronde duurde 2 minuten en erna had iedereen 1 minuut rust. Doorwisselen met de dames uit jouw groep. We deden 4 rondes en dan een iets langere pauze. Er werd ook veel gefilmd en er werden foto’s gemaakt. Deze hebben we in een besloten whatsapp groep gedeeld. Iedereen kan dan de beelden eruit halen waar ze zelf op staan en er van leren.

Na de warming up, technieken trainen en een klein uur sparren was de koek wel op bij de dames. Heel goed getraind. Nogmaals, een hele toffe, gedreven en sportieve groep dames. De volgende editie staat al gepland.

Facebook
Twitter
WhatsApp